Pier15 borrel

Isabel’s Leven #9: Quarantaine, Motorrijles, Vrijmibo’s, Varen & MannenBBQ

Quarantaine

Ik vertelde vol vreugde in mijn vorige blog over mijn eerste festival in de afgelopen 1,5 jaar en dat het oh zo geweldig was. Niet wetende dat dit ook gelijk het laatste festival van het jaar was. Blijkbaar zaten er wat mazen in de wet waardoor er op het festival een corona uitbraak was ontstaan. Maar goed, ik had nergens last van, geen snotje aan de lucht en toch begon de lichte paniek. Een vriend testte positief met klachten dus zo ging heel de groep waar we mee naar het festival waren naar de teststraat. Niemand testte verder positief, maar er is natuurlijk altijd een uitzondering op de regel. YUP, C’EST MOI! Ik testte positief op de PCR-test maar had verder geen klachten en heb ik ook niet gekregen. Dan baal je natuurlijk als een stekker, want dat betekende voor mij en mijn vriend 5 dagen quarantaine terwijl je je verder fit & gezond voelt. Ik prees mezelf dus nogmaals gelukkig met onze tuin en fijne huisje, want je zou maar in een studio van 20m2 zitten…. en ergens met het feit dat je niet ziek bent geworden. Ik heb tussendoor nog een zelftest en na 6 dagen een toegangstest gedaan en die waren beide negatief waarop ik besloot me nogmaals te laten testen bij de GGD om te zien of je “daadwerkelijk 8 weken lang positief test”. Nou, wellicht raad je het al, ik testte na 1 week negatief. Dus heb ik het nu gehad ja of nee of ben ik echt asymptomatisch dat zal ik nooit weten. Ik heb er in ieder geval mega veel stress van gehad want ik was die week tot aan mijn test overal en nergens geweest (want ja, je bent niet ziek en hebt geen klachten) en ik ging over 2 weken op vakantie. Die stress is gelukkig allemaal weer gezakt en ik ga nog steeds op vakantie. Maar een fijne situatie is het zeker niet!

Motorrijles

Donderdag mocht ik voor het eerst uit quarantaine en dat werd gevierd met een motorrijles. Vorig jaar juli heb ik mijn eerste proefles gehad en ben toen gelijk gaan lessen. Ik ging in oktober op voor mijn theorie-examen en helaas haalde ik deze toen niet. Vervolgens kwam Corona en werd mijn examen VIJF KEER uitgesteld door het CBR. Zo ging ik 1 juli weer op en ik zakte gvd weer. Nu had ik ook niet echt goed geleerd want ik zat midden in het proces van mijn sollicitatiegesprekken bij Kapimex en ontslag nemen waar ik echt grote moeite mee had. Dus ik heb er niet heel lang van gebaald, maar wel toen ik mijn nieuwe examen weer ging inplannen en pas in november op z’n vroegst in Breda terecht kon. Dus ben ik alle steden in NL waar een CBR zit afgegaan en eindigde ik een week later in het prachtige Goes. Drie keer is scheepsrecht, dus ik ging met geslaagde zweethanden naar huis. En wat was het weer heerlijk om op de motor te zitten. Al viel het weer wel echt vies tegen, want in het uur dat ik gereden heb die donderdag was ik tot op het bot nat. Weer een ervaring rijker zullen we maar zeggen. Eind augustus heb ik mijn laatste praktijkexamen en hopelijk kan ik dan in NL nog wat kilometers maken met vriendlief 🙂

VRIJMIBO’s

Een meervoud van borrel klinkt altijd goed toch? Nou dat vond ik dus ook! Het was alweer een tijdje geleden dat er vanuit het werk een leuk uitje georganiseerd werd door en voor collega’s. Nu zijn wij niet met een heel groot team en komt iedereen wel uit Breda of omstreken dus er worden regelmatig wijntjes en biertjes op werk gedronken. Maar het is af en toe ook leuk om met z’n allen ergens heen te gaan voor wat “teambuilding”. En waar zijn wij nu goed in? Precies, bier drinken, in het zonnetje zitten en genieten van het begin van een mooi weekend. Wij zijn afgereisd naar SPOT, een superleuke en nieuwe borrel plek in Roosendaal. Een plek die je in Breda al her en der vindt, maar nog niet in Roosendaal. Het zit ook nog eens vlakbij het station dus je kunt gerust met het OV ernaartoe en met een paar alcoholische versnaperingen achter je kiezen weer terug. Ik had daarna nog een tweede borrel met Team Glasbak gepland dus ik ging met de auto. Maar ik zou hier zeker nog eens naar teruggaan, want het ziet er erg gezellig uit en ze hebben onwijs lekkere (speciaal)biertjes op de tap en fles zitten. Na een korte borrelsessie vervolgde ik mijn VrijMiBo naar Pier15 – het skatepark in Breda. Daar hebben we met de meiden lekker witte ankertjes en IJwitjes weggetikt, gekeken naar kunstjes in de halfpipe en vooral veel gelachen. Zo fijn om af en toe met z’n allen bij elkaar te komen – zonder mannen – en bij te kletsen over alle shit en mooie dingen in ons oh zo beschaafde leventje! Kijk nu al uit naar de volgende in augustus, maar eerst OP VAKANTIE!

Bootje varen

Wat je thuis niet hebt, kun je wellicht bij anderen vinden. Nou dat klopt hoor want laat ik nu net twee vrienden hebben met een elektrisch bootje. Met een kleine hangover leek het ons chill om te gaan varen. In Breda kun je bijna helemaal de singel rond en daar doe je als je een beetje rustig vaart ongeveer 2 uur over. Ik huur niet snel een bootje al zijn er in Breda heel veel aanbieders, maar ik vind het echt duur. Ik zit dan liever op het terras en spendeer daar mijn centen aan of thuis in de tuin met een paar goeie flessen wijn en versnaperingen. De keren dat ik heb gevaren was met een motorbootje met benzinemotor. Ik vind dat altijd best wel ruiken en lawaai maken. Leuke aan deze boot is dat het er eentje is met een elektrische motor. Je hoort zeg maar helemaal NIKS. Precies wat je wilt wanneer je gewoon lekker rustig over de Singels wilt varen en van de zon wilt genieten met je ogen dicht. En het is beter voor het milieu! Perfecte uurtjes om uit te kateren onder het genot van Lokales/Corona en een zak ribbel naturel chips van AH huismerk [best chips ever]. Deze houden we erin!

Het weekend sloten we af met een bezoekje van oud-kamergenoten van Stijn waar hij zijn eerste jaar mee doorbracht op de KMA. Als je mij een beetje kent, vind ik het onwijs leuk om voor meerdere mensen te koken en hun in de watten te leggen. En nu mocht ik dus kokkerellen op de BBQ voor zes hongerige militairen. Ik maakte in totaal drie verschillende vegan salades. Twee daarvan staan al tussen mijn BBQ recepten, die met watermeloen en gegrilde groene asperges en gegrilde perziken met gegrilde snijbonen, en de derde die het meest in de smaak viel volgt een dezer dagen. Klein tipje van de sluier: er zit gegrilde aubergine en hartige maïs krokantjes in. De mannen zijn niet vegan maar ik heb ze echt onwijs zien smullen en dat vind ik denk ik het leukste om te zien. Lekker eten hoeft niet altijd dierlijke producten te bevatten en kan nog steeds net zo lekker, misschien wel lekkerder zijn. Stijn maakte verder voor hun een niet zo vegan whisky can chicken met de beef bark kruiden rub van Saus.Guru en ik had voor mezelf (voor het eerst) de kipfilet van Vivera gemarineerd in een rozemarijn & citroen marinade van O’Life en de vegan Ruig burger van Albert Heijn. En echt een hulde naar Vivera, want die kipfilet is echt damnnn good. Het heeft de kleur en structuur van bereidde kipfilet en daarnaast verkleurt ie ook nog mooi op de BBQ. Overigens vind je op de website van Saus.Guru heel veel vegan sauzen en rubs die je ook kunt toevoegen aan vegan producten. Definitely worth the try wanneer je eens wat anders wilt dan een standaard BBQ saus, knoflooksaus of chilisaus!! Dit was ‘m weer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s