Gegrilde aubergine salade met couscous

Gegrilde Aubergine Salade

Saludos desde España! We zijn vandaag aangekomen in Cubelles, een kustplaatsje net onder Barcelona waar we de komende 2 weken verblijven. Het is hier lekker Mediterraans warm dus ik moest weer denken aan deze overheerlijke gegrilde aubergine salade. Dit is dus het recept dat ik eigenlijk al eerder wilde delen, maar door het slechte weer in NL hield ik ‘m toch maar even achterwege. Echter bedacht ik me net dat je dit recept ook prima kunt eten zonder gebruik te maken van een BBQ. Dat is nou nog eens leuk he! En aangezien de temperatuur in NL verder wel prima is, heb ik besloten het recept toch nu al te delen. Ik heb al verschillende proefkonijnen voor dit recept gebruikt (en natuurlijk geen konijnen maar echte mensen haha) en hij is bij allen heel goed bevallen. Bewijst toch maar weer dat simpel ook gewoon lekker kan zijn. In de salade zit overigens ook couscous waardoor deze ook prima door kan als maaltijd, voor zowel lunch als avondeten. Maar wil je dus een salade maken voor meerdere personen maar geen 3 bakken sla op tafel zetten, dan is dit ook een heel goed bijgerecht voor bij een BBQ want hij vult. SMULLENNNNNN!!

Ingrediënten (4 – 6 personen)

 • 200 gr couscous
 • 1 aubergine
 • 200 gr cherrytomaten
 • 100 gr granaatappelpitjes
 • 150 gr vegan feta
 • 2 handjes hartige maïssnoepjes
 • 8 muntblaadjes
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Grillpan/BBQ
Waterkoker

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – [Steek de BBQ aan] Kook alvast 1 liter water in de waterkoker. Snijd de cherrytomaten in kwarten, de feta in kleine blokjes en de muntblaadjes in reepjes. Snijd de aubergine in de breedte door de helft en snijd vervolgens van beide helften plakken van ongeveer 0,5cm dik. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

RONDE 1 Giet de benodigde hoeveelheid gekookt water in een maatbeker en voegt een beetje bouillon toe. Schenk dit vervolgens over de couscous in de saladekom en laat dit volledig opnemen. Indien je dit recept op de BBQ bereidt, leg dan de aubergine plakken op de grill en grill aan beide kanten tot dat er grillstrepen ontstaan. Snijd daarna iedere gegrilde plak in vieren. indien je dit recept in de grillpan bereidt, verwarm dan de grill pan eerst goed voordat je de aubergineplakken erin legt. Grill ook weer aan beide kanten tot dat er grillstrepen ontstaan en snijd daarna iedere plak in vier stukken.

RONDE 2 Beleg de gare couscous met de cherrytomaten, granaatappelpitjes, feta, munt, olijfolie en gegrilde aubergine stukjes. Voeg als laatste de krokante hartige maïs en nog wat extra versgemalen peper toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s