Eiwitrijke pannenkoeken

Proteïne Pannenkoekjes met Appel en Dadels

WAUW! Ik heb echt zo’n ontzettend chille dag gehad. Vanmorgen begon een beetje mwah. Ik voelde me leeg en heel erg inspiratieloos. Wie mijn Insta story vandaag heeft gezien en dus mijn boodschappenlijst voor aankomende week, krijgt deze lome ochtend bevestigd. Thank god ging het daarna echt veel beter want wij stapten met al onze strandspullen de auto in om te gaan baden bij Dishoek. Vanuit Breda is dat ongeveer ruim driekwartier rijden, maar het was het meer dan waard. Het was totaal niet druk, de zon brandde heerlijk en het water was weliswaar voor het gevoel best fris maar ik ben 2 keer volledig gaan dippen. Voelde me een beetje Wim Hof. En eenmaal eruit was het weer heel aangenaam. Ik hoop dat we dit nog vaker krijgen in september want mannnn wat laad ik daar van op. Ik weet ook niet wat de reden is, maar ik voel altijd zo’n sterke en positieve connectie met het strand en de zee. I LOVE IT! Nu eenmaal thuis bedacht ik me dat ik gisteren nog een recept had uitwerkt. Het was ook al even geleden dat ik een ontbijt recept heb gedeeld dus bij deze. Mijn moeder noemde dit vroeger drie-in-de-pan. Ik heb geen idee waar het vandaan komt maar lekker is het zeker. Ik veranderde enkel de rozijnen voor stukjes dadel en het bevat nu helemaal geen dierlijke producten. En om de eiwitjes te spekken, heb ik er een schep protëine poeder in gedaan. Kijk jij al uit naar morgenochtend? YAMMM!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 150 gr volkoren (pannenkoeken)meel
 • 15 gr eiwitpoeder (tuinerwten)
 • 300 ml havermelk
 • 1 banaan
 • ½ tl kaneelpoeder
 • 3 dadels
 • ½ appel
 • 1 el gebroken lijnzaad
 • Bakboter

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Staafmixer
Mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Weeg de de eerste vijf ingrediënten af en doe deze gezamenlijk in een mengkom. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.

RONDE 1 Snijd de halve appel en dadels in kleine stukjes. En voeg deze toe aan de beslagkom. Voeg als laatste nog het lijnzaad toe.

RONDE 2 – Smelt een klontje bakboter in de pan. Voeg de eerste schep beslag toe en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Herhaal dit tot dat de beslagkom leeg is. Verdeel de pannenkoeken over de borden. Doe daar eventueel wat fruit of gewoon lekker stroop of suiker bij en geniet van deze eiwitrijke pannenkoeken. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s