Mexicaanse quinoa ovenschotel

Mexicaanse quinoa schotel

Zondag, tijd voor een nieuw recept! Simpeler dan dit gerecht ga je het echt niet krijgen. En dat met ingrediënten die je bijna altijd standaard in huis hebt. Ideaal ook om de voorraadkast leeg te maken en groentelade ook op te ruimen. Het recept ziet eruit als een lasagne, maar met Mexicaanse smaken. Zo voegde ik bonen en rijst toe, maar ook een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix en plantaardige rasp met cheddar smaak. Je gooit alle ingrediënten in de ovenschaal, even mengen en dan laten garen in de oven. Zo staat er binnen 40 minuten een heerlijk gerecht op tafel. Perfect voor een lazy sunday! XXX

Ingrediënten
(4 – 6 personen)

 • 300 gr Quinoa
 • 400 gr tomatenblokjes
 • 200 gr maïs
 • 400 gr zwarte bonen
 • 1 paprika
 • 115 gr chipotle saus (La Morena)
 • 2 knoflooktenen
 • 1 rode ui
 • 300ml groentebouillon
 • Vegan cheddar rasp
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl witte gemalen peper
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • Verse peterselie
 • Optioneel: Sriracha

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Ovenschaal
Waterkoker
Maatbeker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de bouillon alvast voor. Snipper de rode ui, hak de knoflooktenen fijn en snijd de paprika in blokjes. Meng de gedroogde kruiden door elkaar en giet en spoel de zwarte bonen en maïs af.

RONDE 1 Bak de kruiden kort in een steelpan zodat de smaken loskomen. Meng de quinoa in de ovenschaal met de tomatenblokjes en chipotle saus. Doe vervolgens de paprika, bonen, knoflook, ui en maïs erbij. Schenk de bouillon erbij en voeg de gedroogde kruiden toe. Roer alles goed door en plaats de ovenschaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.

RONDE 2 Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven. Roer weer goed door. Beleg de ovenschotel met de plantaardige cheddar rasp en zet deze voor nog eens 10 minuten in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de ovenschotel minstens 5 minuten met de deur open afkoelen.

RONDE 3 Hak de peterselie fijn. Verdeel de quinoa schotel over de borden, voeg de peterselie toe en eventueel nog wat sriracha. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s