Japanse veggie roerbak

Ik werd vanmorgen na een hele lange nachtrust wakker en gek genoeg vatte het mij toen pas dat het gewoon al 2023 is. Bizar hoe snel de tijd gaat!! Terugkijken op 2022, leren van de struggles, nog meer genieten van het feit wat je bereikt hebt en nieuwe dromen durven te bepalen. Een nieuw jaar brengt ook hele mooie nieuwe kansen met zich mee. 2 jaar geleden besloot ik mijn passie met de wereld te delen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Zo hoop ik niet alleen voor mijn volgers & fijnproevers de eetwereld te vergroten, maar wil ik ook kunnen bewijzen dat de wereld waarin we nu leven niet meer hetzelfde is als 10 of 20 jaar geleden en dat je met een veganistische eetstijl niks hoeft te missen. En zo trappen we januari af met Veganuary, één maand lang vegan eten. Ik daag julie uit! Wie daag jij uit? XX

Ingrediënten
(4 personen)

 • 6 – 8 mie nestjes
 • 1 paksoi
 • 1 rode ui
 • 2 knoflooktenen
 • 250 gr edamamebonen (diepvries)
 • 250 gr sperziebonen
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1tl uienpoeder
 • 1 el crispy chili oil (toko)
 • 2 el sojasaus
 • 2 tl sesamolie
 • Verse peterselie
 • Peper en zout
 • Wokolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook alvast water m.b.v. de waterkoker. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd het kontje van de paksoi en snijd in reepjes. Dop de sperziebonen, deel in vieren en meng als laatste de crispy chili oil met de sojasaus en sesamolie.

RONDE 1 Bereid de mie volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water en een beetje zout en olijfolie.

RONDE 2 Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui (pas op dat de knoflook niet verbrand). Voeg de gedroogde kruiden toe en na een minuut de sperziebonen. Voeg na 5 minuten de paksoi en edamamebonen toe. Wacht tot het blad van de paksoi geslonken is en voeg dan de gekookte mie toe. Voeg de marinade toe en schep het gerecht een aantal keer om zodat alles met saus bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s