Beyond Mince Mexican Smash Burger

Beyond Mince Mexican Burger Smash

Het klinkt als een mondvol en het was ook een mondvol LEKKERS! Ik werd door Beyond Meat uitgedaagd voor een ‘How do you smash’ challenge. Even voorstellen:
Waarschijnlijk ken je Beyond Meat al wel van hun Beyond Burgers, maar nog niet van hun Beyond Mince oftewel plantaardig en duurzaam gehakt. Ik hou zelf wel van een burger met wat spice dus bedacht ik een Mexicaanse burger met jalapeños, chipotle saus, gedroogde kruiden, kaassaus, tomatensalsa, avocado, ketchup en wat tortillachips on the side. Maar wat is nu die challenge… Wie ooit wel eens in Amerika is geweest of naar Amerikaanse kookprogramma’s heeft gekeken is ongetwijfeld de “burger smash” tegengekomen. Hierbij rol je het gehakt op als een bal en druk je die met een voorwerp plat op de grillplaat. In de BBQ wereld heb je hier een burger press voor, maar het is natuurlijk veel leuker om een object te gebruiken die jij al in huis hebt! En het eindresultaat? Een super juicy, knapperige en snel bereidde patty! Durf jij de challenge aan?

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 pak Beyond Mince (AH)
 • 1 st beschuit (Bolletje vezelrijk)
 • 2 el jalapeños in pot
 • ½ tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • ½ tl chilipoeder
 • 1 el gedroogde peterselie
 • 2 tl chipotle saus (La Morena)
 • 2 trostomaten
 • 2 knoflooktenen
 • 1 rode ui
 • Handje bospeterselie
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • Versgemalen peper
 • Zout
 • 1 avocado
 • 4 el ketchup
 • Swirl Gouda’s Glorie kaassaus
 • 4 luxe hamburgerbroodjes

Bereidingstijd

 • +/- 20 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkommen
Grillpan/plaat
Vergiet
Bakpapier

Ready, set, grill……..

DE VOORBEREIDING – We beginnen met de bereiding van de tomatensalsa. Snipper de rode ui, hak de knoflook en de bos peterselie fijn en snijd de tomaten in blokjes. Ik laat de tomatenblokjes altijd even uitlekken in een vergiet anders wordt het zo’n natte bedoeling. Doe deze ingrediënten vervolgens in een mengkom en voeg de olijfolie, flink wat versgemalen peper en wat zout toe. Even husselen en klaar!

RONDE 1 Tijd om het gehakt klaar te maken. Doe de Beyond Mince in een mengkom en voeg daar de gedroogde kruiden aan toe. Verkruimel één beschuitje over het geheel en voeg de chipotle saus toe. Hak de jalaneños ringen in kleinere stukjes en voeg deze ook toe aan het gehaktmengsel. Tijd om te kneden. Wanneer alles goed gemengd is, maak dan 4 gelijke ballen en zet apart. Pak vervolgens een vel bakpapier en knip deze in vier stukken.

RONDE 2 Zet de grillpan op het vuur. Of wanneer je dit op de BBQ bereidt, plaats dan de grillplaat op je grill. Laat deze goed heet worden voor het beste resultaat. Je hoeft geen olijfolie of bakboter te gebruiken. Het gehakt doet z’n eigen werk! Leg een bal in de pan/op de plaat, plaats één velletje bakpapier op de bal en druk plat met jouw smash voorwerp. Duw door tot de burger maximaal 1 cm dik is. De ene kant van de burger is klaar zodra je een krokant randje aan de zijkant ziet. Even omdraaien en binnen een minuut afbakken. Herhaal dit met alle ballen. Wanneer je klaar bent met burgers smashen, snijd dan de hambugerbroodjes door de helft en leg even kort op de grill.

RONDE 3 Warm vervolgens nog de kaassaus op in de magnetron. Snijd de avocado door de helft en lepel ze beide uit. Leg ze op hun holle kant en snijd mooie dunne plakken. Beleg de onderste helft van het broodje met een aantal plakken avocado, 2 à 3 eetlepels tomatensalsa, een swirl ketchup, vervolgens de Beyond Mince Smash Burger en als aller aller laatste de warme kaassaus. Dit wordt smullen, eet smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s